09-05-29



Ännu en heldag hos mormor och morfar. När vi kom dit idag hade morfar klippt gräset så då var det bara att sätta igång att sopa.
Därefter var vi på baksidan och klippte häcken. Sen skulle allt plockas upp och slängas i säckar. Då var det allt tur att jag var där och hjälpte honom. Så slapp ju morfar böja sig så många gånger.
Mormor ville ha hjälp att vattna blommorna med och vem kan vara bättre på det än jag?

När vi sen var en sväng till min morbror och moster så hittade jag en vattenslang där de inte hade stängt av vattnet Det var ju bra för då kunde ju jag spruta ner Wilma, Frida och pappa. När jag inte fick hålla på med det mera så passade jag på att tvätta deras altan med skurborste och vatten. Jag är ju en hejare på att städa.

09-05-28



Idag har jag varit med mormor och morfar det mesta. Vi har varit på stan och handlat sen när vi kom hem igen plockade morfar fram ännu mera utav morbror Lars gamla bilar. Mamma blev aldeles lyrisk och kännde igen alla.



När pappa kommit hem och vi ätit mat så gick vi ut i trädgården och klippte gräset. La lite platter mm

09-05-27



Dagen började med en promenad ner till Frälsis.
Det blåste mycket så mamma kunde gå bredvid vagen så åkte jag bredvid av vinden. Idag var det sista gången för mig hos Tina. Nästa vecka hinner inte mamma gå dit och sen är det inget mer förrän till hösten. Men tiden går ju så fort så snart är vi där hoppas jag. Men det kan ju hända att jag ser till Tina nån gång innan hösten i alla fall. Hoppas

Sen åkte vi in till stan med vagen. Det har blivit många turer in till stan nu när mamma har många saker som skall fixas. Det tycker ju jag är bra, som verkligen tycker det är kul när man får åka spårvagn.

När pappa slutat fick vi åka med mamma till sömmerskan. Idag skulle hon även pilla på mina byxor. Men det gillade jag inte. Men det gick bra till slut i alla fall. Så nu är ju jag färdig där och behöver inte åka med nån mer gång.

09-05-26



Idag har jag varit ute och åkt med mormor och morfar. Vi var på marknad, där fanns det lastbilar så då gillar ju jag att gå på marknad. Jag kunde ju då gå runt och visa morfar alla saker som fanns på och under lastbilen.
-Dä dä dä dä dä
På kvällen var Katarina hemma hos oss och åt middag. Jag var ju tvungen att hålla koll på henne men så är jag ju lite blyg också.

09-05-23


Ännu en dag i trädgården, detta gillar jag verkligen. Mormor och morfar var här idag med. Men det är ju mycket som ska fixas när man ska bygga ny gång.
Alla plattor måste först tvättas med högtryckstvätten. Det blev för dagen morfars jobb.



Pappa justerade så att de kunde lägga nya plattor.



Jag var mera den som gick runt och kollade att alla jobbade. Plockade lite blommor med grannen Klara.



Sen var det dax för glasspaus i värmen. Det säger man ju inte nej till.



Sen fick jag ju hjälpa dem lite mot slutet annars kommer ju morfar aldrig hem. Så jag började med att sopa lite så att det ser lite bättre ut.



Sen ville ju jag också testa högtryckstvätten och det var kul ända tills pappa slog på den, jag gillar ju inte när det låter så mycket.


09-05-21



Idag väckte jag mamma vid halv sju. Hon var inte så glad för det men jag gillar ju att komma upp och mysa i soffan och titta på TV



Sen kunde jag och pappa vara ute i trädgården och börja att återställa gången efter dräneringen. Allt medans mamma var och handlade. Mormor och morfar kom också hit och hjälpte till. Det var ju bra för annars hade ju jag haft så mycket att göra.
Då var det ju bra att mormor hämtade mina verktyg som jag har hos de.



Man behöver ju både gräva upp gräset och sen köra bort det.



När jag blev trött passade jag på att lifta med morfar på tillbaka vägen. Det är ju alltid kul att åka med.



När det är nåt som går sönder får man ju laga det. Det är ju tur att jag såg hur pappa gjorde på den stora skottkärran så att jag vet hur man ska använda verktygen.



Sen kan man verkligen behöva lite vätske paus.


09-05-20



Dagen har börjat bra, med att jag har varit hos Tina och lekt. Idag var det lugnt och inte så många som springer runt det tycker i alla fall föräldrarna är skönt.

Efter en tupplur i bilen vaknade jag upp hemma och då kom Henrik och skulle ta bort vår stora jordhög i trädgården. Det vill man ju inte missa. Mycket närmare än så här kunde jag inte komma.



Det var mycket vi hade för det blev ett fullt lass.



Men det blev ju lite mycket när det sen kom en lastbil till på andra sidan huset. Men jag känner ju Henrik och vet att han är snäll så det är lika bra att stanna här så kan mamma ta hand om Dennis.



Sen åker dem båda två samtidigt. Tycker det är dålig logistik att ha dem här samtidigt. Inte konstigt att man blir ledsen när de åker iväg samtidigt.

09-05-16



Efter att ha tagit en tupplur och man vaknar så har farmor och farfar kommit. Så kul, då blev det fika som vanligt. Pappa och jag åt lite mat. Sen skulle vi alla titta när pappa springer Göteborgsvarvet. Jag tyckte väl det var så där kul.



Jag tyckte ju att det var roligare att kasta sten med Wilma men till slut kom pappa. Även om jag inte hann se honom.



Sen skulle vi vänta på att få vinka till Carita med innan vi fick åka därifrån igen.

När vi hämtat pappa kom mormor och morfar också hit för att äta middag med oss.

09-05-13



Jag har varit på öppna förskolan idag. Efter det åkte jag och mamma spårvagnen in till stan. Där promenerade vi runt och kollade i en massa affärer. Jag fick ett äpple så jag var nöjd en stund i alla fall. Sen skulle vi åka bussen hem till mormor, men vi hamnade helt fel så det blev så att morfar fick komma och hämta oss.

När vi kom hem till morfar var Wilma där det gillar ju jag. Men det kunde bli bättre...



En lastbil kom och grävde upp resterna av morfars gamla buskar. Jag och Wilma satt på trappan och tittade.



Sen när allt var borta var det ju för oss killar att ta hand om all jord som blev kvar på gräsmattan. Det skulle ju både grävas, krattas och sopas. Så det är ju tur att jag har så fina verktyg hos mormor och morfar.




09-05-12



Idag har vi varit ute på promenad hela dagen. Mormor skulle låna vår bil så hon släppte oss hos Maja, Ante kom också dit. Vi gick sen upp till Backatorp där vi hade picknick. Jag hittade en lekplats i närheten där jag hade kul en stund i alla fall.



Sen gick vi tillbaka och sen ända hem till mormor och morfar igen. Så idag har det varit en heldag i vagnen.

09-05-11



Idag har jag och Maja varit hos Agnes. Hon har ju blivit storasyster till en liten söt Stina.



Maja testa att äta citron vilket hon gillade.



Jag och Agnes passade på att måla lite. Kul med nån lite äldre som man kan leka med.


09-05-09



Idag har jag varit med pappa ute i trädgården. Det är ju alltid lika kul. Idag var det till att gräva och det är ju jag bra på.

Sen var det till att gå till kyrkan och titta när Niklas gifte sig med Ida-Maja.



Det var ju så där kul att sitta där i bänken men som tur var satt ju Wilma mormor och morfar där med.



Mormor, morfar och Wilma följde sen med hem på fika. Det var ju bra för jag gillar verkligen att leka med Wilma.
 


När de skulle åka sa mormor.
- Du kanske ska åka med oss hem?
Det nappade jag ju på med en gång och sprang ut till dörren för att ta på mig skorna. Så vad skulle mormor göra? Det var bara att ta med mig hem så att jag och Wilma kunde fortsätta leka.
Vilket pappa tyckte var bra, då han blev ensam hemma och kunde få gjort lite saker medans mamma var och hjälpte Anki lite på kvällen.

09-05-06



Idag har jag varit på öppna förskolan igen. Kul att träffa kompisarna.

Efter att har varit hemma och sovit en stund åkte vi till mormor och morfar.
Men när jag hade kommit in och tagit på mig arbetskläderna skulle morfar fika... Man blir ju LEDSEN, så där fick jag stå och hänga i handtaget på den låtsta dörren och gråta. Men till slut gick vi ut till garaget. Då bryr man ju sig inte om att mamma åker iväg. Mest skönt att slippa hänga med när man hörde att de hade varit på banken. Phuu

På kvällen var jag och mamma hos Carita medans pappa och Lars var på innebandyn. Jag kollade när Dan grejade med lastbilen och sen fick jag hjälpa Carita att byta knoppar på badrumsskåpen. Det var det vi hann med innan alla andra kom tillbaka.


09-05-02



Idag satt vi och fikade sen kom det en massa folk inrusande och tog med sig pappa. Sen tog det inte lång stund innan det kom folk som hämtade mamma också... Tur att Carita, Frida och Wilma var här då.

Sen fick jag åka till mormor och morfar. Det är ju skönt när man kommer dit så att det blir lugnt. Kusinerna var där också hela kvällen. Frida och Wilma var i mormors garderob och provade skor, då ville ju jag med testa. Det var ju ingen konst detta.



Jag och Wilma fick hjälpa morfar att gå ut med Acke med.



Det var spännande att sova med kusinerna hos mormor. På kvällen hade vi mys med massa gott.

RSS 2.0