09-09-30



Idag var jag och mamma och handlade jättetidigt. Det var ju skönt för det var ju nästan inget folk. Sen gick det ju fort med när det bara var några få saker vi skulle ha.

Sen åkte vi till Frälsis. Där träffade jag mina kompisar, det är skönt på onsdagar när det ofta är lite lugnare.

När det var slut lämnade mamma mig hos mormor och morfar, där Frida också var även idag. Hon var förkyld så hon orkade inte gå till skolan. Men hon orkade ju kolla på film med mig och det var ju tur det.  På em skulle ju Wilma till ridningen och då morfar skulle köra henne så passade ju vi andra på att åka med också. Jag kunde ju rida på min häst.




09-09-28



Så var det måndag igen och en tur till Frälsis som vanligt. Idag var det pärlande som gällde och det ville ju jag också vara med på. Så här blev mitt första konstverk med dessa pärlor.



Sen blev det en fika hos Ante innan jag skulle till logopeden passar ju bra. Sen att även Frida kom dit var ju bara en bonus. Hon ville vara med oss under em.
Idag var första gången jag var med i en grupp på barnlogopedin och det gick väl ganska bra. Jag kunde ju själv gå runt och hämta roliga saker som mina fröknar lagt undan. Varför sluta när man har så roligt.
Sen somnade jag gått i vagnen när Frida och mamma tog en promenad på stan.

09-09-27



När vi vaknade idag blev det att gå ut i trädgården och fixa. Då ser vi att det hade varit någon som stulit vår kofångare fram. Man blir ju helt vansinnig. Så här ser den ut nu i alla fall.



Så när vi var klara här så blev det till att åka till Polisen för att anmäla denna stöld. Sen åkte vi till mormor och morfar för att ta en fika. Där blev det även middag med Lars och Wilma.

09-09-26



Idag har hela dagen gått i jobbets tecken.
Allt började med att pappa åkte med Pickisen för att hämta en släpkärra. Så efter frukosten var det till att gå ut och lasta allt skräp och stenar mm. för att köra till tippen. Men det räckte ju inte med ett lass. Det har ju blivit mycket skräp med allt dräneringsarbeten vi ha gjort. Men då kom mormor och morfar och hjålpte oss att lasta både här hemma och sen även på tippen så att vi snart kunde komma hem och fika.
Det var ju tur för när vi precis hade satt oss så kom Lars och Frida. Så då kunde ju Lars hjälpa pappa att få ut mammas löparband med. Så fick vi ju passa på att köra det till Lars så att Carita kan låna det lite under vintern.
Mamma vill inte ha det hemma nu när det ska bli husvisningar här.

09-09-25



Dagen började lite lugnt i soffan.

Sen åkte vi till Annica och Maja. Annica fyllde år så vi ville ju gärna fira henne. Hon blev jätteglad när jag hade paket och blommor med mig till henne. Paketet var kanske inte så fint inslaget för jag hade ju försökt att öppna det ett par gånger. Det är ju inte så lätt att ha ett paket och inte få öppna det!
Jag och Maja passade på att springa runt medans mammorna satt och fikade.

Därefter åkte vi hem. Mamma skulle gå ute och gå så att jag skulle kunna sova. Men det ville ju inte jag när jag såg att min granne Klara var på lekplatsen. Så jag fick mamma att vända så att jag fick leka med de andra barnen. Vi var på lekplatsen i över 2 timmar. Sen var jag TRÖTT och då får jag inte sova:( Men jag fick i alla fall med mig både mamma och pappa i badet en stund innan det blev middag.

En bättre dag kan man nog inte ha. Ett stort GRATTIS igen Annica

09-09-21



Dagen började med att det helt plötsligt hängde nån i fönstret. Det var fönsterputsarna som hade kommit, en dag för tidigt men det var inga problem utan kunde komma in i dag med.

Sen bar det av till Frälsis och leka med alla de andra barnen en stund.

Därefter åkte vi till mormor och fikade lite. Jag hjälpte mormor att städa lite. Morfar behövde lite hjälp med att tvätta bilen. Det finns ju alltid nåt de behöver hjälp med. Så tiden gick fort innan mamma och pappa hade varit på sitt möte och kom till mormor och morfar så att vi kunde äta lite mat innan vi åkte hemåt igen.

09-09-19



Åter igen en härlig dag med sool och värme, även om man känner att det är hust i luften.
Idag har vi tagit en lång promenad på stan, med en fika i Haga. Det är väldigt vilka STORA bullar dem har på det fiket. Det var ju tur att jag vaknade precis lagom till att det kom fram smörgåsar på bordet. Man vill ju inte missa det bästa av allt med att promenera på stan.

Nu har jag precis åkt med pappa och farfar till biltema. Mamma och farmor fick stanna hemma, de fattar ju ändå inte det roliga med att gå dit. Vi killar fixar det bättre själva.

Ikväll skall vi hem till mormor och morfar som ska bjuda oss och klanen Knutsson på kräftor, det ska verkligen bli gott.

09-09-18



Idag kom farmor och farfar hit. Jag har haft en hel dag med dem medans mamma, mormor och morfar har varti på begravning hela dagen.

Vi har haft det så härligt. Det blev promenad med Bellman sen passade jag på att får många sagor lästa med. Man får ju passa på.
När pappa kom hem blev det fika på altanen i solen, så härligt väder vi har haft och varmt  har det vartit med.



09-09-17



Idag var jag och mamma och handlade i en affär som hade nyöppning. Men det var ju så mycket folk så när vi stod i kö för att betala mammas nya skor så gick personalen runt och bjöd på godis och det tackar man ju inte nej till. Jag charmade även tanterna som stod bakom så fick jag mera godis. Nåt kul ska man ju ha i kön.

Sen åkte vi till Maja och åt frukost. När vi hade lekt en stund och mammorna pratat en massa så åkte vi alla till Kättlilsröds 4H gård och tittade på djuren. Det fanns en del djur men mamma trodde det skulle vara mer. Men när de sen började promenera så passade jag och Maja på att sova oss igenom hela promenaden.

Därefter blev det fika hos mormor. Morfar hade tagit ner lite buskar så det blev till att hämta Pickisen och köra riset till Säve där Bob eldar upp det.

När vi kom hem ville jag inte gå med in så mamma passade på att promenera ännu mera i det fina vädret. Pappa mötte upp oss på halva vägen. När vi väl kom hem hade klockan blivit mycket så vi köpte hem Sushi till middag. Jag började med att försöka göra som pappa men det tog sån tid så till slut tog jag det med händerna.


09-09-12



Nu var det ytterligare en dag som jag blev väckt. Detta är inget som jag gillar. Idag skulle vi åka till Jönköping för att gå på Husvagnsmässan. Det fanns så många vagnar att gå in i och kolla på. Jag hittade ett par med stora badrum i, inte så små som det är i den husvagnen vi brukar vara i. Men det räcker ju mer än väl för oss. Annars var det väl inga större nyheter vad vi hittade i alla fall.

Så vi åkte till Maud och Valter där vi fick en underbar lunch. Det är ju mycket bättre om jag får välja. Där kan man springa runt och greja och till slut hittade jag en båt som jag bara älskade. Jag hade hur mycket som helst att göra där så det vara bara för de andra att stå där och kolla på mig. För jag vill ju ALDRIG gå ner från båten.

Men sen när vi ändå ska åka hem passade jag på att sova hela vägen hem. Så att man orkar vara igång en stund på kvällen med.

09-09-09



Idag har jag varit hos Tina på frälsis. Äntligen var hon tillbaka, det var så roligt att få träffas igen.

Sen blev det en promenad till mormor, jag passade ju på att sova. Man vet ju inte hur eftermiddagen blir så det gäller ju att passa på.

Sen var vi och skulle titta när Wilma skulle rida. Detta var den hästen hon skulle rida på. Jag hade inte velat byta med henne.



Jag passade på att provsitta jag med men inte på en riktig häst förstås.



Men Wilma är ju en tuff tjej så hon var inte rädd. Hon travade till och med på denna stora hästen.



Det är ju inte så ofta som mamma behöver säga att jag skall vara tyst, men idag fick jag till och med ha nappen att ev få lite mer tyst på mig. Men jag gillar ju min kusin så då vill man ju meddela det. Men jag var ju så klart tvungen att hålla riktigt koll på vart hon var hela tiden.



Det är ju tur att Wilma hade lite hjälp när hon skulle av och på denna gigantiska häst annars hade hon nog haft svårt att komma upp. Men hon är i alla fall en stolt ryttare.




09-09-07



Denna dagen började med att jag blev väckt redan strax före åtta. När man väl sover så väcker dem mig. Sen skulle vi till en tant som ville att jag skulle hämta saker och säga saker. Jag klarade mig bra. Det var bara mamma som blev tillsagd när hon visade att hon förstod vad jag sa. Hmm den tanten fick inte många poäng hos min mamma.

 

Efter lite frukost sa mamma att vi skulle gå ner till Tina. Jag blev så glad, men när vi kommer dit var Tina inte där. Hoppas hon snart blir frisk så att jag får träffa henne. Men det var ju i alla fall många andra barn där som jag känner så det blev ju en bra stund i alla fall.

 

Idag mätte mamma mina skor med och insåg att det var ju 1 mm tillgodo. Lite väl lite så jag fick nya fina skor. Så nu kan jag springa runt här hemma.

 

 

När jag testat dem här  hemma en stund runt, runt , runt blev man ju lite trött så jag satte mig och läste lite innan maten .

 


09-09-03



Idag har jag haft en heldag på mina kompisar på stan. Först träffade vi Maja och hennes mamma. Vi åkte runt lite och somnade. Så härligt!




Men när jag vaknade nån timma senare så hade även Ante och hans mamma slutit upp.



Det var ju trevligt just när vi skulle äta lunch. Jag passade ju även på att springa runt på gården där vi satt.
Sen när vi var inne i en affär tyckte jag att det var så himla tråkigt så jag ropade MAMMA flera gånger så att alla kunde höra. Men tro inte att jag gör det igen bara för att ni tjatar.

RSS 2.0