11-04-26



Så var det återigen en arbetsdag. Men det är ju lite så att man får mer smak av att vara hemma när man är ledig alla. Men när man väl kommer till jobbet så är det ju alltid lika kul. När mamma och hämtade mig åkte vi till Maja så att vi kunde leka och vi passade även på att ta årets vitsipps bilder.




11-04-25




Idag åkte vi ner till mormor och morfar. Där bytte jag bil, för jag vill ju hellre åka med morfar än med mina tråkiga föräldrar. Vi skulle nämligen åka ner till farmor och farfar allihopa. Vi fick en härlig dag med mycket sol och jag  och Karin fick varsitt Påskägg.





Sen fick jag  ju passa på att hjälpa farfar med att ge fåglarna mat.


Det blev även lite tårtbak inne med farmor.



Sen har ju farfar en massa blommor som skall vattnas och då är det ju bra att jag kan hjälpa honom. Det är ju tur att jag snart kommer ner igen och kan vara med så att farfar slipper allt detta själv.








11-04-23





Jag och pappa har varit i skogen och hämtat ris som vi kunde sätta fjädrar i.





Idag till frukost fick jag mitt ägg i såna här konstiga äggkoppar :) men de är ju ganska söta.



På em hade vi bubbelfest. Jag och Karin jagade bubblor som mamma blåste. Karin försökte lukta på en :D





Hon försökte även ta på dem.






11-04-22



Idag tog vi det lite lugnt på fm och sen skulle sanden komma till min sandlåda så det var mest att vänta på det.
Mormor och morfar kom så vi kunde ta första fikat ute det är ju alltid lika underbart. Allt smakar ju så mycket bättre då.




Tillslut så ringde mamma så då kom Carita med sanden.




Sen fick vi mycket att göra. All sanden skulle ju köras in i trädgården.





Till slut blev det äntligen klart så att jag kunde leka i den och det har jag ju väntat på länge nu.


11-04-20



Idag på dagis hade vi en pysseldag. Jag gjorde denna fina kycklingen. Sen fixade Marie denna målningen. Så mamma blev riktigt förvånad när hon skulle hämta mig.





Efter dagis var vi och lekte med Ante ute på lekplatsen en stund det är ju alltid lika kul.

När vi kom hem och hade ätit lite mat gick jag och pappa ut i trädgården för att ordna till det sista med min sandlåda. Det var ju en STOR sten i mitten som mamma inte tyckte vi skulle ha där. Så vi försökte med det mesta att slå, bända och allt annat men det hände ingen ting.



Så det blev till att flytta gropen en lite bit. Så att vi inte behöver vara på den bumling nåt mer.



Mamma och Karin kom förbi och kollade till oss också.


11-04-17



Så var det åter igen en dag med massa sol ute.  Pappa och jag gick ut i skogen igen. Där finns mycket att ta vara på, även om jag lämnade pappa där efter en stund när mamma och Karin kom ut en stund. Då testade Karin gungan för första gången. Hon verkar ju gilla det.





Martin hjälper Karin att få fart.



Vi hittade även lite vitsippor i trädgården.




11-04-16



Vilken underbar dag. Solen har kommit och jag har fått använda mina mörka ögon. Jag och pappa har varit ute och röjt lite i skogen.Vi barn har varit ensamma hemma med pappa på kvällen då mamma var på stan och åt middag med sina kompisar.
Jag och pappa hade en film kväll med Nemo, som nu är min favorit även om den är ganska läskig ibland. Speciellt när hajarna kommer med sina stora tänder.


Napp val?

Det här med att få nya nappar är inte alltid något lätt val.



11-04-12



Idag var det riktigt regnigt hela dagen. Så när mamma kom och hämtade mig berättade jag att jag behövde ett paraply. Hon var inte direkt övertygad om detta då jag igår berättade att jag behövde "mörka ögon" (solglasögon).

Mamma
: Det verkar vara mycket du behöver nu för tiden.
Martin: Nä jag behöver mörka ögon och paraply, bara det.

Så vad skulle mamma göra utan att direkt åka och skaffa mig ett paraply när det ändå var så regnigt. Och ni kan tro att jag blev glad när jag äntligen hade mitt paraply.



Sen passade jag på att mysa lite med Karin i soffan med innan hon skulle gå och lägga sig.


11-04-11



Idag har det verkligen varit en helt underbar dag med en massa sol. Vi har varit ute mycket på dagis idag och det är nästan så att det blir för varmt med jackan på.
När mamma kom och hämtade mig så var inte Karin med, hon var hemma hos mormor så vi åkte dit med. Där satt vi på trappan och mös en hel del sen kom mamma på att vi kunde plocka fram min trampebil. Jag hade ju nästan glömt den nu. Men det var härligt när den kom fram och man fick köra lite. Här har jag även fått på mig ett par solglasögon som morfar hade i garaget.


11-04-10



Så var det söndag. Enda dagen som man kan sova så länge man vill. Då vaknade jag vid 7 tiden så klart. Men då kunde vi ju varar uppe och kolla på lite tv innan det blev frukost.





Sen var jag och pappa i trädgården och fixade det sista med stubben och sen kom mormor körade, så vi fick ju fixa lite fika till henne och morfar som var lite nyfikna på vad vi gjorde.



Sen åkte vi ner till mina kusiner. Pappa skulle kolla nåt på bilen och det är ju bra att göra där. Det är ju inget som jag säger nej till heller. Jag passade på att leka men Jonathan :D



Karin fick vara med ute och bli ompysslad hon med.



När vi sen kom hem hade vi ju ett hål att fylle där det gamla trädet suttit. Då tog vi jord och gräsmatta från en annan plats på tomten. Alltid lika kul att gräva en massa.




11-04-09



Så blev det helg och då kan man ju sova en stund i alla fall men det gjorde inte jag idag. 06 gick jag och mamma upp men jag vara ganska trött känner man ju när man kommer upp men det kan man ju inte erkänna :)



Efter frukost åkte vi till min gympa som jag gillar. Sen var det bara att åka hem och svida om för nästa fest. Det var mat på Lökeberg med Agneta och en massa fler. Men där var ju också Ebba och Tyra som Agneta är moster till, dem känner jag så jag passade på att hänga på dem under middagen. De är fantastiskt snälla mot mig och jag får vara med dem. Jag kunde till och med sitta ensam med dem vid barnbordet.
När vi kom hem passade vi på att vara ute i det underbara vädret. Härligt med sol.


Pappa började försöka få bort det gamla trädet som vi tog ner det mesta på i höstas, men det var många stora rötter. Så när han hade kört med yxan ett tag och var ganska trött så fixade mamma med en motorsåg.



Jag hjälper honom ju gärna.






11-04-07



När jag slutade jobbet idag ville jag absolut inte åka hem. Så mamma frågade om Ante ville leka med mig, men han var på väg inte till stan. Så vi hängde på, de skulle till stadsmuseet i stan. Vi kom dit till slut med och där var det kul för de hade en stort lekrum som vi kunde springa i med en massa saker och det bästa av allt var ju att vi var ensamma där. Sen är det ju aldrig kul att behöva åka hem men så brukar det ju vara.
Karin testade Antes glasögon :)


11-04-04



När jag hade åkt till dagis så var Karin och mamma hos Tina på frälsis. Man blir ju lite avundsjuk men jag har ju det bra på dagis med så klart. Karin får ju ha nåt kul hon med en stund. Bara vi hittar på nåt kul när jag skall gå hem och idag gjorde vi det. Vi åkte till Maja och Ida, där var även Ante och Sixten. Annica hade gjort kanon goda våfflor med en massa sylt och grädde. Det blir ju så mycket godare då.
Sen lurade vi ut våra föräldrar i solen. Det var lätt, bara att gå från den ena till den andra och säga att vi skulle gå ut och ingen visste vad andra hade sagt :D Vi var på lekplatsen och gungade, sen hittade Ante ett vatten som rann och det var vi ju tvungna att undersöka. Tro det eller ej men alla var torra när vi var klara där.
Eftersom pappa hade blivit hämtad kunde mamma och Karin promenerade hem och jag och pappa åka hem och fixa middagen.

11-04-02



Tur att man var så frisk nu så att man i alla fall kunde gå på gympan. När vi kom hem blev det städning och tvättning. Sen skulle vi åka och handla men det var så mycket bilar på parkeringen så det blev fika hos mormor och morfar istället. Det var ju kanon för då kunde ju jag vara kvar där när mamma, pappa och Karin åkte och handlade. Sen åt vi middag ihop, så slapp ju mormor och morfar laga mat. Sen åkte vi hem och la oss på soffan, det tar på krafterna att komma tillbaka.

11-04-01



Efter en sån här natt var man ganska trött men jag ville ju ändå inte ligga i sägen utan jag fick med mig mamma och Karin med mig upp i alla fall. Pappa hade ju också blivit dålig på morgonen så han fick sova en stund. Han hade ju inte sovit så mycket under natten heller. Jag ville ju bara dricka men mamma sa att jag inte fick dricka hur mycket jag ville. Men till slut började vi i alla fall äta lite smörgås och det gick bra så när kvällen kom hade mamma gjort fisk som vi alla kunde äta och utan några problem.
Men detta att vara "Hemma hela dagen" är inte nåt som jag uppskattar. Jag gick och kollade men inte ens bilen bilen var nån stans. Mormor och morfar kom och lämnade lite smör som de hade köpt till oss och sen bara de åkte igen. Detta var inge bra dag. Ingen ville leka med mig. Men det var ju i alla fall skönt att sova med pappa under filten.

11-03-31



Dagen började som vanligt med lite frukost och mys i soffan. Sen var det dags för dagis där vi var ute och lekte i regnet, så jag blev rejält blöt trotts både stövlar och regnkläder. Men kul var det att hopp och leka i alla pölarna, tur att man har extra kläder på jobbet.
Sen kom pappa och Karin och hämtade mig, då blev man ju verkligen förvånad. Mamma hade ringt hem pappa för hon var inte helt oki. Men det betyder ju ingen förändring utan nu var det bara pappa som jag lyckades lura med hem till mormor och morfar, även dem blev väldigt förvånade när pappa var med mig. Vi stannade där en stund och fick lite mat innan vi åkte hem till mamma igen.
Mamma låg bara på soffan och var inte alls bra. Hon var MAGSJUK!
Vi tog det lugnt här hemma och gjorde allt för att inte störa mamma som sov för det mesta på soffan hela kvällen. Hon orkade inte ens läsa med mig.

Sen när jag skulle gå och lägga mig var det min tur att bli dålig. Sen var dålig från och till hela natten. Pappa låg på soffan så han var nära när jag behövde hans hjälp. Ibland kom han inte så då fick jag ropa på honom. HJÄLP MIG!

RSS 2.0