11-12-31



Denna dagen började jag med att vakna vid halv fyra. Jag somnade om till slut men då kunde mamma visst inte somna om så hon är lite trött p morgonen. Efter lite mys i soffan åkte vi och handlade lite mat för kvällen. Vi passade även på att åka till mormor och morfar en stund och lev deras efterrätt för kvällen.

När vi kom hem fick jag äntligen tid för att kolla på min nya blixten film. Men mitt i allt skulle vi åka iväg igen. Vi skulle kolla på lite fyrverkerier. Jag somnade innan vi hann in på kyrkogården, där mamma skulle tända för dem vi har där. Sen väckte pappa mig när det började smälla men man såg inte så mycket för det var väldigt dimmigt. Som tur var hittade vi Maja där med så jag fick ju i alla fall träffa henne en liten stund.

Sen var vi hemma själva hela kvällen. Vi åt en god middag och vi fick efterrätt med :D

Sen somnade jag vid tio tiden. Då hade Karin sovit länge.




11-12-29



Efter åter igen en lugn morgon i pyjamas mys, åkte vi ut och handlade lite till förrådet. Sen kom vi äntligen till mormor. Jag träffade inte dem igår! vi blev kvar där en lång stund så när vi sen skulle åka hem stannade vi och åt lite hamburgare på vägen. Mamma skulle köpa gran med så det tog sin tid.
Väl hemma började vi att greja med allt vi köpt till förrådet. Det blev mycket mätande.





Men bra blev det till slut i alla fall.


11-12-28



Idag ville mamma gå till stan. Vi andra tycker ju inte att det är så kul men man får ju hänga med ibland ändå. Jag sa hela tiden att jag ville gå till en affär där det finns tåg och till slut kom vi till en sån bra affär. (Polarn O Pyret)
Det blev inte så mycket handlat, bara pappa som köpte skor.
Vi kollade in NKs skyltning, där ser man hur tomten gör paket. Jag har ju redan sett detta med dagis men jag berättade för Karin hur det går till.








11-12-27



Så var det slut på helgen men vi är ändå lediga allihopa. Så skönt att slippa behöva åka iväg till jobbet, utan man kan vara hemma och mysa sig i pyjamas hela dagen nästan.
Efter frukost och mys i soffan framför min nya Blixten film så kom Lars och Carita och lämnade Pickisen. Jag och pappa skulle nämligen åka till tippen och lämna en massa saker som inte blivit slängda. Det fanns så mycket i skogen som inte blivit slängt av de som bodde här tidigare.Vi fick i alla fall med oss en del och sen var vi hos morfar och hämtade ett Frys som han behövde bli av med också.


11-12-24





Vi fick börja med att öppna en julklapp som Martina hade skickat till oss. Det var härligt att få starta dagen med paket.



Karin fick en fläkt coh jag ett fräckt glas. Jag var tvungen att testa det med en gång.





Sen kom farmor och farfar, vi fiakde en stund innan vi åkte ner till mormor och morfar.
Vi gick som vanligt ner till källaren och där fanns det ju en massaapaket. Så kom ju tomten med, men jag ville inte gå fram till honom. Ja sa till honom att han kunde lägga paketet där framme. Men till slut gick jag med Frida.





Tomten kunde ju inte dela ut alla så vi fick hjlpa honom med resten. 

Efter lite mat var jag mest i källaren och körde med min nya bilbana som tomten hade med sig.

11-12-23



Idag har jag varit ledig och det kändes riktigt skönt.
Vi började med att åka och handla en massa mat till oss och till mormor. Sen slängde vi bara in alla saker hemma och åkte sen ner till mormor. Efter lite fixande var jag kvar där med Wilma och Frida när mamma, pappa och Karin åkte hem en stund.
På kvällen var vi här åt och hade uppesittarkväll som vi alltid har som vanligt. Det är härligt!!! :)

11-12-21



Efter dagis åkte vi som vanligt till mormor och morfar och hade det mysigt, vi fikade och åt lite. Mamma hämtade pappa på jobbet sen var det bara för oss alla att klä på oss varma kläder. Vi skulle nämligen åka till Liseberg!!! :D
Detta har jag tjatat om länge nu. Vi fick köa för att komma in men sen var det inte jättemycket folk där. Först skulle vi gå runt och titta på en massa saker, inget som jag uppskattar men vad gör man inte....
Till slut köpte vi äntligen ett åkband till mig men vi fick köa lite.





Sen började jag att flyga med elefanterna.



Sen skulle det kollas på djur det var inget jag ville men det klart fåren var ju lite söta när de fick mat, morötter.



Sen var vi vi tomtelandet. Där är det ju fint. Karin gillade detta med.











Passade på att åka med flygplanen och grodorna också.





Medan jag åkte radiobilar åkte Karin karusellen. Det var verkligen en höjdare för henne.





Sen åkte vi även Farfars bilar.





När pappa och Karin gick och hämtade bilen fick jag med mig mamma i Rabalder. :D


11-12-17


Igår hade jag med mig en påse med en tomte som jag gjort på dagis med mig hem till mamma och pappa. De gillade den skarpt.



Idag var det sista dagen på gympan så nu skall vi vara lediga till nästa år.
Sen åkte vi ner till mormor och var där hela dagen. Morfar åkte in till sjukhuset i natt så mormor var ensam. Frida kom också dit och skulle sova där och då ville ju jag med göra det. Man vill ju inte att mormor ska vara ensam. Så vi låg inne i hennes rum allihopa. Såå mysigt! ;)

11-12-14




När jag är på dagis är Karin på frälsis och träffar Tina på måndagar och onsdagar. Det är ju lite trist att jag inte kan vara med men jag har ju kul på dagis med. Karin gillar detta precis lika mycket som jag. Det bästa är ju som vanligt att sjunga i slutet.







När mamma sen kom och hämtade mig från dagis åkte vi till asfaltsverket och jag hoppade in i Lars lastbil. Mamma skulle med mormor till sjukhuset och det ville ju inte jag. Detta var ju mycket bättre, sen frågade Lars om jag ville åka hem när vi skulle hämta ett nytt lass men det ville jag ju så klart inte. Så mamma och pappa hämtade mig först vid sju-tiden när vi var klara för dagen :)


11-12-13



Idag var jag tomtenisse på dagis. På kvällen hade vi luciafirande där vi sjöng för alla föräldrarna. Det var uppskattat och kul nu när vi har övat så länge.




11-12-11



Idag kom Ante och Sixten och hälsade på oss. Det var ju så längesen vi sågs nu när deras mamma har börjat jobba. Vi var först inne en stund sen tog vi en promenad till lekplatsen.




11-12-10



Jag hoppade över gympan idag när jag inte var hemma och mamma inte var bra heller.
Mamma, pappa och Karin kom till mormor och fikade och sen skulle vi åka hem. Men vi åkte och kollade på lite saker. Jag somnade och när vi kom hem och skulle äta middag så hade vi handlat sushi. Det var verkligen länge sen vi åt det nu. Tur att mamma har lärt sig att köpa mycket för detta gillar ju jag.



Men det är inte helt lätt att få till det med pinnarna.





Jag får nog be min moster Carita om lite hjälp med denna konst.



Men till slut fick jag i mig maten i alla fall. 6 st fick jag ju minst i mig ;)



Karin var tyckte mest om riset.



Så fick Karin sova kvar inne hos mig och det är faktiskt lite mysigt. Så får jag somna på soffan :)

11-12-09


Nu har jag åter varit på jobbet hela veckan. Pappa kom och hämtade mig och när vi åkte till mamma och Karin som var hos mormor och morfar såg vi nåt konstigt. Det blåste nämligen väldigt mycket och då hade ett tak till en granne hos mormor gott sönder. Taket hängde och väggen låg på marken, då var det skönt att bara gå in och mysa när det blåste och regnade.
Vi passade på att laga lite mat till mormor och morfar så slapp ju han fixa det idag i alla fall.
När vi skulle åka hem frågade mormor om jag ville sova över och det ville jag ju så klart. Så mamma, pappa och Karin fick åka hem själva. Jag passade på att mysa extra med mormor och morfar, det är härligt.

Men Karin verkade sakna mig så hon hämtade sin mössa och skor och ville väl också vara hos mormor kan jag tro.





Mamma och pappa flyttade in Karins säng på mitt rum och där sov hon gott så klart!

11-12-06



Så vaknade jag vid 6 tiden och insåg att det hade kommit lite snö under natten. Så när jag hade ätit frukost tog jag på mig så gick jag och mamma ut och skottade uppfarten och utanför trappan. När vi var klara med det ville mamma inte vara ute längre, jag fick vara ute ensam så jag gick och skottade på baksidan.





Sen ville jag göra en snögubbe men mamma ville inte hjälpa mig och när jag inte fick det att bli bra gick jag in en stund innan det var tid att åka till dagis. Snön försvann ganska mycket under dagen så nu får man se när det kan komma tillbaka.
När dagis var slut åkte vi till mormor och morfar där Karin var.
Sen hämtade vi pappa på jobbet och åkte därefter vidare tillbaka till dagis där det var julfest på gården. Jag fiskade i fiskdamm och mamma vann på två lotter, jag fick då välja två saker. Jag tog en mikrofon och en sparbössa. Tyvärr verkar det inte som att man kan komma åt det man lagt i bössan så då är det ju lite dumt att spara sina pengar där.

11-12-05



Idag var det riktigt halt när vi skulle åka till dagis så mamma fick köra jätte sakta. Men vi kom till dagis så att jag kunde leka med mina kompisar.
På kvällen var vi hemma hos Wilma och Frida en stund så pappa fick byta däck på våran bil. Så vi slipper vara olagliga när vi är ute och sladdar. Jag fick sen hjälpa pappa att lysa med pannlampan när vi skulle fylla på luften.





Tur att Lars har allt som man behöver så att man slipper åka till flera ställen. :)

11-12-04



Idag spelade Wilma fotboll inne i skolan uppe hos oss så då gick vi dit och kollade. Det var turnering och vi kollade på 4 matcher och hennes lag kom 3:a, Men deras andra lag kom etta och där var hon också med nån match. Ibland spelar hon ute och ibland står hon i mål.





Efter lite mat så bakade jag och pappa pepparkakor. Karin blev så arg när jon inte fick göra sönder alla som vi gjort så mamma fick gå iväg med henne.



Men hon fick vara med och äta sen i alla fall. Riktigt goda blev dem.









När vi var klara med allt bak gick jag och pappa ut i garaget och fixade det. Det blev ett hjärta som vi satte ut på huset.


11-12-03



Idag var Majas farmor med oss på gympan, det var riktigt kul att springa runt och jaga henne med och hon kunde hänga med på alla våra övningar.
Sen blev det mys i soffan i regent.

På em åkte vi till Wilma och Frida och hälsade på. Då fixade deras morfar Mok mat till oss alla och mormor och morfar också. Vi spelade TV spel jag och Wilma medan de andra satt där ute och pratade hela tiden.

Frida fixade tofsar på Karin


11-12-02



Idag blev det goda räksmörgåsar hos mormor när jag slutade. Det är ju inte fel, jag orkade inte äta allt men räkorna fick jag ju i alla fall i mig :D
När vi sen kom hem fixade jag, Karin och pappa med lite ljus i trädgården medans mamma gjorde en ny dörrkrans.




11-12-01



Nu börjar det närma sig jul mer och mer. På dagis övar och övar vi på en massa sånger. Det står ju en massa stjärnor i alla fönster och det är så mysigt och vackert.
När vi hade hämtat pappa och ätit lite middag fick vi idag var sin kalender.





Att det dessutom var choklad i var ju inte dummt heller. Bara att njuta!


11-11-29



Efter en dag på dagis är det ju alltid skönt att få lite mys tid hos mormor och morfar. Idag blev lite otippat bortbjudna till Erika och Klara på middag, det var ju väldigt länge sen vi sågs. Erik har ju så mycket bilar som vi kunde leka med och det gillar ju vi båda två. Sen kunde vi hämta pappa vid åtta tiden när vi åkte hem. Då sov vi gott i bilen när vi kom hem.

RSS 2.0