11-03-29



Idag passade jag på att sova riktigt länge. Jag vaknade först kl 8, det var ju i alla falla skönt att mamma slapp väcka mig för jag blir ju ganska lätt sur om nån väcker mig. Det är ju skönt när man hinner äta också innan Karin vaknar.
Efter att mamma och Karin hade lämnat mig på dagis passade de på att ta en slappar dag när det var lite regn i luften. Så hem och lägga sig på soffan var de gjorde medans jag var på jobbet. Mamma hämtade mig tidigare idag för jag skulle till Charlotte. Idag hade hon med sig en annan tjej, Lottie. Jag fick ju då visa henne hur vi brukar göra, Vi spela lite spel som jag vann som vanligt. Men nästa gång ska Littie får vinna det har jag lovat henne. 

Sen åkte vi hem och mamma lagade pannkakor till mig det är ju inte fel. Nu sitter jag här i soffan och försöker  läsa i min nya tidning. Men Karin ska ju prata hela tiden så man kan ju inte koncentrera sig riktigt


11-03-26



När jag och mormor satt och åt frukost kom mamma och hämtade mig. Vilken tur att hon inte hade glömt att det var min gympa idag. Det vill man ju inte missa. Idag var även Klara med och det är ju alltid roligare när man har en kompis med sig.
När vi kom hem brukar vi fika, men idag hämtade även upp mormor och deras bil och åkte till Wilma och Frida. Där bytte vi däck på våra bilar. Det var bara Lars om inte hann byta sina. Mormor hade med sig en tårta som blev kvar igår, då hade vi i alla fall nåt gott till fikat.

11-03-25



Så var det sista dagen på jobbet för denna veckan.
Idag är det ju morfars födelsedag så direkt hem och byta lite kläder sen ner till mormor och morfar. Mamma och pappa åkte iväg och hämtade maten medans jag var hos mormor. Sen kom mina kusiner, Ian, Janne, Ingegärd och Lars dit med. Efter en helkväll blir man trött och så jag passade på att lägga mig så slapp jag ju åka med hem utan fick sova hos mormor och morfar.

11-03-24



Idag såg det ut att bli en helt vanlig dag, min favorit dag då det kommer snabba bilar (Sveriges värsta bilförare) på tv. Allt var som vanligt fram till att vi hade ätit middag och grejat lite här. Då kom Annie och Markus hit på en snabb visit. Och det är ju alltid kul, men det bästa var ju att jag kunde visa dem mitt älsklingsprogram. Markus gillade det med, bara vi killar som fattar hur bra det är.

11-03-23



Idag är det mormors födelsedag och då ville hon inte vara hemma och det gillar jag, för då var hon hemma hos oss hela dagen. Så när mamma hämtade mig på dagis gjorde hon det med Jannes nya, svarta recer bil. Sen var huset fullt med folk när jag kom hem. Det gilla ju jag.
Jag och morfar hämtade pappa och sen kom även mina kusiner hit och åt lite rester från dagen. Och mormor och morfar åkte ju inte hem förrän jag skulle gå och lägga mig.






11-03-22



Idag skulle jag vara i tid på dagis. När jag kom dit fick jag veta att vi var några barn som skulle få åka buss till stan och gå på sjöfartsmuseet. Där kunde man titta på fiskar, köra båt själv i en simulator och leka i ett stort lekrum. Vi hade riktigt kul där. Jag får ta med mig pappa dit nån gång tror jag.
Efter lunchen på dagis kom Bea och hälsade på. Det var ju verkligen kul men man blir ju lite blyg också när det var så länge sen man sågs.

Nu längtar jag mest till tosdags då snabbabilaj kommer...

11-03-20



Så var det åter igen jobb som gäller. Idag skall det sista göras så att det är klart för den nya porten som kommer i veckan. Pappa står mest och hänger tycker jag det ser ut som.



Jag hittar en trähäst som farmor har gjort, den måste man ju bara testa lite. Pappas gamla saker :)



När det blev för kallt gick jag och in och byggde lite med farmor. Hon hade magneter som man skulle sätta ihop. Det tog lite tid innan man kom på hur man skulle göra.



Jag fick ihop denna kub i alla fall.



När vi kom hem testade Karin att sitta i min gå vagn. Hon fattar ju inte riktigt ännu hur man skall göra med den men det kommer hon säkert snart på. Hon verkar ju i alla fall gilla den.



11-03-19



Idag startade vi killar dagen med att åka och handla lite material så att vi kan fortsätta med bygget. Sen passade vi på att åka till tippen också när vi ändå hade en släpvagn. Det var en massa saker som skulle göras.
Mamma, Karin och farmor åkte till stan, det var ju skönt att man slapp åka med dem. Jag gillar ju bättre att vara här och jobba med pappa och farfar.
Garageporten skulle ut och sen skall det upp nya reglar.





Dagen började med riktigt mulet och blåsigt väder men sen kom solen en stund i alla fall.
Så det var skönt att gå in emellanåt och värma sig lite framför tv:n.



Man kan ju alltid gå ut igen och kolla så att de får nåt gjort. Jag passade även på att öva på min balans när jag ändå vara där ute. Nu har jag fått lite bättre koll på hur man ska göra. Jag kommer att bli en kung på detta när jag kommer till gympan sen.



På kvällen hamnade jag återigen framför tv:n när jag väntade på att maten skulle bli klar. Härligt att kunna ligga i pappas säng och kolla tv :)





11-03-18



Alla i familjen var uppe tidigt idag. Ja eller samma tid som alla andra dagar i veckan när pappa ska till jobbet. Men idag skulle vi inte till jobbet någon. Men alla råkade ändå vara vakna som vanligt. Pappa är ju ledig alla fredagar men jag brukar ju gå till jobbet ändå, härligt att slippa alla tråkiga saker som de brukar göra då. Idag var det ju annorlunda för vi skulle åka till farmor och farfar. Så äta lite frukost och sen åkte vi iväg.
Pappa och jag ska hjälpa farfar att greja lite med garaget, det ska göras en större öppning. Då är jag ju inte sen att var med och hjälpa till så klart.
Det hade ju även kommit snö här så jag fick ju skotta bort allt så att vi kunde jobba.





Sen passade jag på att vara inne med farmor också. Vi gjorde kollage, det var riktigt kul att riva ut en massa bilder och sen klistra in dem på sitt eget vis.







Jag var även med mamma och farmor i garn affären och gissa om jag charmade henne som jobbade där, så pass att jag fick ett eget nystan med mig hem. Undra bara vad jag ska göra med det?

Efter en sån här späckad dag är det skönt att ta det lugnt i soffan lite innan man ska sova.



Karin och mamma är mest inne. De tycker det är för kallt för att vara ute.







03-11-15



Idag fick jag gå tidigare från dagis, mamma hämtade mig redan efter lunch. Vi skulle till Charlotte och idag följde inte mamma med in på rummet. Vi hade jätteroligt och spelade spel och lite sånt. Mamma fick sitta utanför och pratade med Agneta, så vi hade det rätt bra allihopa.

Sen åkte vi till Maja. Vi passade på att vara på Majas lekplats. Det är ju så härligt nu när det börjar bli lite varmare så att man kan vara ute utan att behöva ha så mycket kläder.


11-03-12



Var på gympan idag utan Klara men det gick bra ändå. Nu vet jag ju vad som kommer att hända där och jag gillar det verkligen. Vi gör så mycket roliga saker där, och man får springa hur mycket som helst det är ju aldrig fel. Vi är bl a spindlar, kor och sälar.

På em var pappa uppe på vinden och hämtade min gamla säng som Karin skall få ha. Det var en massa att skruva ihop men jag hjälpte ju pappa så att det blev bra till slut. Karin fick sitta bredvid och kolla på när vi jobbade.
Nu får vi bara hoppas att hon sover lika gott här som i vaggan.








11-03-11



Så var det veckans sista dag på dagis. Det bästa av allt var att farfar var med pappa när jag skulle gå hem. När vi kom hem fick jag en massa paket igen.



Jag och farmor satt och läste en stund i min nya bok som jag fick samt min bamsetidning.
Sen kom mormor och morfar. Då fick jag hjälpa mormor med skorna så att hon slipper böja sig ner. Det är ju så mycket lättare för mig att böja mig ner.



Sen gav jag mig på mormors paket också.



En Hjälm som jag kan ha när jag ska cykla på min nya cykel.



Sen kom även Erik, Klara, Wilma och Frida med sina föräldrar.



Sen lekte vi en massa och åt givetvis en massa tårta med som mormor hade gjort.


11-03-10


Idag skulle mamma och pappa väcka mig trodde dem men jag var ju redan vaken och satt redan i soffan med TV:n på.



Men de skulle ju ändå sjunga och det gillar ju inte jag så här på morgonen så jag blir lite sur.



Sen kan jag tänka mig att öppna några paket i alla fall. Det var ju tur det.





Sen kom jag ut i hallen och där fanns ytterligare en present. En ny cykel!







Jag bara måste ju testa innan frukosten. Det går ju inte så bra men man måste ju "öva och öva".


Jag bjöd alla mina dagis kompisar på glass idag.  Alla barnen hade gjort teckningar till mig som jag fick ta med mig hem. Jag fick ha en hatt på mig så sjöng barnen för mig, som vi brukar göra när någon fyller år.

När jag kom hem var hela huset fullt med kompisar. Mera paket att öppna.









Mamma hade gjort en tårta till mig också.



Annica, Maja och Ida blev kvar här och åt lite när deras pappa ändå skulle jobba länge.
Här är våra gooa små systrar.


11-03-08



Så var jag äntligen tillbaka på jobbet. Man längtar ju tillbaka när man är borta så här länge. Härligt att träffa alla kompisar igen.
Under tiden passade Karin på att träffa Maja och Ida. De hade varit på promenad och fikat.



Men vad gör det när jag inte hinner hem innan de kommer hem till mig så att vi kan leka ännu mera. Det var ju så längesen vi träffades. Vi hade verkligen längtat efter varandra.






11-03-07



Första dagen hemma och jag har studiedag från dagis. Då passar vi på att hälsa på Tina på frälsis. Så som jag har längtat och äntligen, men jag blir ju lite blyg när jag väl kommer dit. Hon känner i alla fall igen mig och jag henne så det tar inte många sekunder innan vi är kompisar igen.
Det är ju skönt när det blir sångstund för då är det ju precis som vanligt och jag känner igen alla sångerna.







Efter besöket hos Tina fick vi åka hem och byta mina byxor. Det hände nämligen en lite olycka, tur att mamma hade extra byxor med sig. Jag här nämligen ingen blöja längre varken på dagen eller natten.

Sen åkte vi till Ante och Sixten ock lekte en stund. Ante låg och sov när vi kom så jag fick leka på egen hand en stund, men det gör ju inget för det är ju alltid kul när man ändå kommer till lite andra saker än dem man har här hemma.

11-03-05 Sälen



Så vaknar man upp till sista dagen här för denna gången och det ser ut att vara så fint väder även idag. Då får man ta på sig alla dessa kläder för sista gången denna veckan. Man får börja med understället.



Sen tar man frissan innan man drar på sig mössan :)



När vi väl kom ut i backen var det ganska blåsigt så det blev bara några åk innan vi gav upp och hittade en plats där inte vinden kom åt. Vi gjorde oss en soffa där vi njöt av solen.



Acke är också en som gillar mycket snö där han kan springa runt.



När vi var klara här gick jag med Wilma till deras hus medans mamma och pappa var i vår lägenhet och städade. Skönt att man slapp undan det :)

Vi fick vänta en stund på Frida och Tilda men sen kom vi iväg. Det är ju ganska långt att åka men det gick bra ändå. Man blir väldigt glad när man ser sitt hus här hemma och inser att man är hemma igen. Hur bra man än har haft det.

11-03-04 Sälen


Nu börjar det gå riktigt bra. Man lär sig fort när man väl håller på.



Inte så bra väder, men det ändrar vi på snart. Så kan pappa passa på att njuta i solen en stund när jag ändå inte vill åka på en stund.



Men sen kan man ju alltid gå till lekplatsen när man blir trött. Jag och Klara passar på att leka på lekplatsen en stund innan vi skall gå in.






När vi ändå passerar bandet till den lilla backen vill jag åka där och det går ju riktigt bra nu. Man blir ju bättre för varje dag. Jag åker ända tills de kommer och stänger av bandet och det gjorde de nästan en timma efter alla andra liftar hade stängt.


11-03-03 Sälen



Så vaknar man åter igen upp till en härlig dag med sol. Idag var jag och pappa åter igen ute i bakcen och åkte lite på fm, mamma och Karin står längst ner och hejar på mig. Wilma var i samma backe som mig det gillar jag. Men man blir ju snabbt trött och då är det bäst att man tar det lite lugnt. så vi hämtade pulkan och tog en promenad runt en av byarna innan vi gick in och åt lunch. Det är ju härligt att man bor så nära backen att man kan gå in och ut när man känner för det.







På em var jag, Karin och pappa hemma och vilade oss på soffan medan mamma var ute och åkte i backarna. Hon hade sällskap av Wilma, det var ju bra att hon inte behövde åka ensam. Så när vi hade vilat klart gick vi ut så skulle jag åka lite till men jag var trött i benen och när inte Wilma skulle åka gick jag med henne hem istället. Då passade mamma och pappa på att ge sig ut tillsammans. Karin var också med oss hos Lars.

11-03-02 Sälen


Åter igen en härlig dag med mycket sol och dessvärre också en hel del blåst. Men vill man lära sig att åka skidor så får man vara ihärdig. Det är ju inte nåt som jag är vidare bra på. Jag vill att allt ska gå med en gång annars kan jag lika gärna göra nåt annat. Sen får man ju väldigt trötta ben också när man åker skidor. Men det räckte med någon minut på soffan så var benen starka igen.



Wilma åker också i "min" backe nu när hon åker bräda. Men hon börjar bli ganska bra.



Karin myser mest i sin vagn.



Idag åkte jag även kvällsåkning. man vill ju inte sluta när det går som bäst.



Efter en heldag i backen är man trött. Då är det skönt att softa framför tv:n i sitt underställ.



11-03-01 Sälen



Idag har vi inte haft så fint väder som igår. På morgonen när vi vaknade såg det ju bra ut men innan vi ens hade fått i oss frukosten såg vi knappt till Hundfjället. Sen blev det bara disigare och disigare som värst såg vi knappt till liftarna. Så vi tog det lugnt på fm innan vi kom ut i backen. Där åkte vi en stund sen var jag så trött i benen så jag orkade inte mer. Så det var bara att gå hem och äta lunch och ta det lugnt.

På em åkte vi inga skidor utan vi tog en promenad (jag åkte i pulkan). Karin sover ju som vanligt i sin vagn så fort man rör på den.



Nu står jag här framför spegeln och fixar till min frisyr och mina kläder. Undrar om jag kan gå till Erik och Klara ikväll i mitt underställ? Hmm Nä det får bli min träningsoverall.

11-02-28 Sälen



Idag är det klarblå himmel och sol. Helt underbart väder för att vara i backen. Här åker jag de första åken och jag ramlar ju inte i alla fall.





Här ser ni mina första metrar på skidor.



Men det gör man ju inte om man tittar framåt och håller händerna på knäna säger mamma.



Klara var också i "min" backe.



Klara har ju åkt skidor innan så hon förklarar lite för mig.



Sen åker jag lite med Wilma och Frida med. Det gillar ju jag när jag kan vara med dem i backen.







Pappa njuter i solen. Härligt när han får lite avlastning av mina kusiner.





På kvällen kom hela fam Knutsson och Tilda hem till oss och fikade. Man får ju passa på att fira mammas namnsdag.

RSS 2.0