12-06-16



Idag var det utflykt med Tina på frälsis. Vi skulle åka gamla tåg, men först fick vi åka buss från frälsis. När vi kom fram fanns det massa gamla tåg.

 
 
Här värmer de upp loket som skall köra vårt tåg.
 
 
Vi började med att kolla in en massa gamla sader i deras Museihall. Där fanns det mycket gammalt. Sen blev det äntligen dags att go på tåget.
 

Ante och Magnus var med oss också.
 
 
Vi hade även biljetter som konduktören kom och klippte.
 
 
Det roligaste var nästan att stå ute och kolla.
 
 
 
Efter halva vägen fick vi gå ute och kolla när de skulle fylla på vatten till loket..
 
 
 
Kajsa höll koll på Karin.
 
 
Sen kom vi fram till Gräfsnäs
 
Här behövde de hjälp med att vända loket som skulle åka tillbaka igen. Men det vvar så många så vi behövde inte göra så mycket.
 
 
 
När vi kom fram till parken hittade vi en lekplats som vi kunde vara på medans de andra tog fram fika.
 
 
Sen gick Pappa, Magnus, Ante och jag och kollade på en slottsruin som fanns där. Det fanns mycket att kolla på.
 
 
 
 
 
Det fanns även badmöjligheter men det var inte riktigt väder för det idag. 
 
 
Undra om det var härifrån fångarna rymde.
 
 
Sen kom även mamma och gänget och skulle kolla.
 
 
Sen när regnet började komma var det lagom att gå till bussen och åka hemåt. På vägen hem fick jag sitta med Tina och prata lite med henne. (vi diskuterade bilar) :D                                      

12-06-14



Passande nog så började jag kl 11 idag. Då kunde man ju sova till man vaknade. Det blev ju inte så länge som mamma hade önskat men en stund till i alla fall. Sen var det till dagis och direkt till mellanmålet. Det kändes ju lite konstigt men sen stannade jag till 4. Då hade vi sommarfest på dagis. Vi hade uppträdande där alla avdelningar sjöng, men eftersom att inte nån hade sagt det till mamma och pappa så var de 5 min sena så de missade just min avdelning :( Mamma blev riktigt besviken. Men sen fick dom ju i alla fall höra när vi alla sjöng sommarsången (Idas sommarvisa). Vi hade sjungit Pippi sången och Stor och liten.



Sen lekte vi och fikade innan vi åkte hem.


12-06-13



Mamma var uppe tidigt som vanligt och passade på att ta en promenad längs vattnet. Ja det var vad hon sa i alla fall men med tanke på hur svettig hon var så hade hon nog gjort det.



Så vi vaknade när hon kom tillbaka vid åtta.
Sen blev det en härlig frukost med farmor och farfar. Karin var fascinerad av akvariet.



Vi vill ju passa på att utnyttja denna dagen så vi tog med oss farmor och farfar till Skansen.



Där fanns det en massa djur man kunde kolla på. Vi började med Aporna.





Sen hamnade vi i ett hus där det fanns massa smådjur.





Men Karin gillade mest grodan i plast.



Undra vem som kan komma närmast björnarna?





Lodjuret försökte gömma sig i gräset.





Vildsvinsbarnen var trötta.



Medan fåren tog det mest lugnt.





Sen kom det ett jätteregn och då var det ju tur att vi just var inne i en affär. Synd att det inte var en restaurang så att vi kunde äta nåt för det behövde vi. Till slut fick vi springa och till sist hittade vi även nånstans att äta.

Sen var det bara att försöka ta sig tillbaka till hotellet och packa bilen för att åka hemåt. Mamma trodde nog att vi skulle somna på vägen hem och det gjorde vi med... i Landvetter :D

12-06-12



Idag väckte pappa oss strax efter 5. Det var till att masa sig upp och äta frukost innan man satte sig i bilen och åkte mot Stockholm. Det är tur att man har TV så att man inte upplever att det är så länge i bilen. Karin slumrade lite men sen ville hon också kolla på film. Vi åkte direkt till hotellet och lämnade lite saker i ett rum innan vi tog en liten promenad.
Sen mötte vi Bertil och Ulrika för att gemensamt ta oss till Irmas skola där hon tog studenten.
Man såg inte så mycket men sen kom hon till oss i alla fall.



Sen skulle alla kramas en massa.



Sen åkte vi tillbaka hem till hotellet. Efter bara en liten stund så mötte vi farmor och farfar på hotellet. Efter en tur ute med lite mat ville farmor och farfar se vårt stora rum eller rummen kan man ju säga.



Efter en powernap var det bara att ta på sig för att gå på studentfesten. Jag och farfar gick ihop. Vi var ju snyggast ;)



Karin gillar ju min hatt så hon testade den lite med :)



När jag och Karin började bli trötta vid nio gick mamma och vi hem till hotellet så var de andra kunde vara kvar. Skönt att sova lite, det har ju varit en lång dag.


12-06-11

 

Idag var det en helt vanlig dag på dagis.

Karin och mamma var på frälsis för sista gången, kanske kan komma dit nån gång och gästa dem sen när mamma börjat jobba :)

 

 

När vi hade varit och kollat till mormor och morfar var det hem och få i sig lite mat innan det var Wilmas skolavslutning. Det kan man ju inte missa :)

Sen var det snabbt hem för att packa inför morgonens resa :D Vilka filmer ska man ha med? Ja det får bli bilar tror jag, och några andra med så klart om man skulle ångra sig.


12-06-09



Idag har vi mest varit hemma och grejat lite på fm. Jag och pappa passade på att städa bilen inför kommande resa. Mamma och Karin tog en lång promenad så fikade vi när de kom tillbaka.

På em var vi hos Wilma och firade hennes födelsedag som egentligen är imorgon.
Hon fick en liten vattenpistol som hon testade :)



Efter maten gjorde vi lekar ihop med dem vuxna, innan vi gick ut och spelade fotboll. Även Karin var med, Jossan tog hand om henne vilket var uppskattat av alla :)



12-06-07



Idag lämnade mamma och Karin mig på dagis. Sen gjorde de som de brukar, gå en promenad men idag fick de gå snabbt och inte inte så långt som de brukar. vi hade nämligen joggingdag och mamma skulle vara vägvisare. Så hon Karin och morfar stod och hejade på oss alla barn när vi sprang. Jag vann inte detta året, det gjorde Lukas. Han sprang så fort att mamma inte ens hann ta kort på honom. Sen var hon ju lite mera beredd när jag kom flygande.



Men jag låg bra till så jag satsar på vinst till nästa år.

12-06-02




Idag firade vi pappas födelsedag. Han fyllde ju år i torsdags men då var det ju bara vi här hemma som firade lite.



Idag kom resten av den närmsta släkten.

Jag och Wilma lekte att Wilma var sjuk. Då är det ju tur att jag är en sån bra doktor.



Jag och Wilma passade på att ta lite bilder också.



Även Karin ville testa att ta lite kort. Så med hjälp av Carita fick hon ju till det till slut.





Sen fick hon visa Lars hur det fungerar att spela på mammas tel.


Månadsbild 12/06


RSS 2.0