09-10-30



Idag var det första dagen denna veckan som pappa inte var hemma med oss på morgonen. Jag grät när vi skulle gå och pappa inte var hemma och jobbade. Jag vill ju att han ska vara här hemma.

Så för att jag skulle bli lite gladare hämtade vi upp Frida och Wilma som är lediga denna veckan. Vi åkte först hem till mormor och morfar där vi fikade Lars R var där med. Jag visade honom alla mina bilar.

Sen åkte mormor med oss till Allum för att mamma ville handla. Morfar som hade ont i ryggen fick stanna hemma.
Jag gillar ju inte det här med att gå och handla. Men det är ju kul när man kommer till butiker som har en ledhörna. Men där stannar man ju inte alls länge ju. Sen ska man åka runt hur länge som helst. Men jag slutar ju inte tjata för det.

09-10-29



Så var det åter en ny dag. Idag har det varit solig och det vill man ju inte missa så jag och mamma åkte buss och spårvagn hem till Ante. Alltid lika roligt att slippa bilen ibland. Jag och Ante lekte och kramades en hel del. Det är ju ända sättet för oss som inte pratar att visa att vi tycker om varandra.





Men efter att vi fått lite mat så gick vi ut och jag och Ante kunde sova i våra vagnar. Man sover ju så gott när det är lite svalt och friskt.


09-10-28



Pappa är fortfarande hemma och jobbar då han känner sig lite krasslig fortfarande.

Jag stod i fönstret och kollade när det var en grävare på gatan. Jag hade ju bästa platsen. Bara en tråkig bil som långtidsparkerat i vägen.



Jag och mamma åkte till mormor och morfar en stund sen så att pappa fick lugn och kunde jobba.
Där blev jag kvar sen när mamma och pappa skulle hämta bilen på verkstaden och sen träffa mäklaren. Då är det ju skönt att man slipper hänga på. Skönare att softa hos morfar och mormor.


09-10-26



Så var det måndag. Grått och trist även idag.
Pappa jobbar hemma idag så han känner sig lite krasslig. 
Då var det ju bra att vi hade tänkt att gå på museet. Men så hade Emma kollat och då var det stängt. Så istället blev det en heldag hos mina kompisar Erik och Pontus. Maja och Ante var också där. Det är ju skönt att vara alla, då har vi alltid så roligt.

09-10-25



Idag har det varit regn hela dagen. Jag och pappa körde tåg och badade.
Efter lunchen var det bilen som gällde och jag somnade gott. När jag sen vaknade var jag på min första Bandy match.



Det var mycket att titta på.



Det var Jönköping som mötte Nässjö och Jnköping vann och där spelade Mattias Gustavsson.



Sen när matchen var slut skulle vi gå, men då kom ju ismaskinen. Det var ju nästan det roligaste tyckte ju jag.

09-10-24



Efter att vi hade varit ute och handlat en sväng på fm så kom farmor och farfar och hälsade på.
Som vanligt blir det ju fika, och när vi hade fikat en stund så kom även mormor och morfar. Då var det tur att jag hade bakat en stor äpplekaka som jag kunde plocka fram.

Farfar och jag log mest på golvet i mitt rum och körde med tågen. Farfar hade med sig pappas gamla tågbana. Så nu fick jag bana över hela mitt golv.





Men så ville mamma och pappa åka ut en stund så vi packade in oss alla i bilen och åkte till Frölunda torg. Där har ju jag varit förut så jag passade på att sova en timma.

Men när vi kom hem igen var jag och farfar åter på golvet och körde tåg.

09-10-23



Idag har jag haft en heldag med mina kompisar igen. Jag Maja och Vincent var hemma hos Ante hela dagen. Vi lekte med alla saker som Ante har. Så innan vi skulle gå hem fick vi ju hjälpas åt att städa med. Annars hade nog Ante haft att göra hela helgen. Men vi hade kul så länge det varade.

På kvällen var vi hemma hos Frida och Wilma. Pappa skulle visst kolla på Caritas dator igen men det är ju jag bara glad för, allt för att vi ska träffas. Jag passade ju på att hjälpa Lars att få fyr på kaminen med. Tänk vad jag lär mig så att jag kan hjälpa pappa sen när vi får en egen i vårt nya hus.

09-10-22



Idag har det varit lite halvtrist väder.
Då passade mormor och morfar på att åka med oss när jag skulle köpa nya skor. Men det var bara jag som hittade några. Det känna som att dessa skall vara varma under vinter.




När jag vaknade efter 2 timmar hemma hos mormor så hade Wilma kommit dit med. Det kan ju inte bli bättre.
Det är ju alltid lättare att vakna när det är nåt så kul som händer än när det bara är mamma där.


09-10-20



Idag har vi haft kul.
Allt började med att vi hämtade Ante och hans mamma. Sen åkte vi till ett ställe där även Maja och Vincent var. Där skulle man klä av sig. Detta gillade jag inte alls. Jag blev JÄTTE ledsen och inte blev det bättre när mamma tvingade in mig i duschen också. Men sen när jag hade klängt på mamma en stund så vågade jag till slut släppa mamma lite och bada. Det fanns många roliga rutschkanor och det kom vatten lite var stans. När vi hade varit där en stund gick vi till en annan bassäng. Där var det 34 grader riktigt skönt. Sen var det ju bara det tråkigaste kvar. Duschen. Men det gick ganska bra ändå jag skrek i alla fall inte.


Bad killen



Här är mina bästa badkompisar

När vi kom hem var Ante med och Maja kom också så vi kunde fortsätta att leka hemma.

09-10-17



En härlig dag med sol och vad gör vi? Går i tråkigt affärer. Jag blir lite uttråkad så jag springer runt och klättrar på alla hyllor mm så mamma blir riktigt arg med om jag bara LER så blir nog allt bättre och det blev det.
Vi åkte hem till mormor och morfar, det är ju mycket bättre så kunde mamma och pappa åka själva till alla trista butiker och kolla på vad de ville. Morfar hade varit på vinden och hämtat ett stort bildäck där jag kunde köra bilarna mellan våningarna.
Tänk vad mycket bra saker som finns på vinden hos farfar och morfar


09-01-16



Så var det fredag och en regnig sådan. Då hämtade vi upp Ante och hans mamma så var vi ute och handlade lite.
Sen åkte de med oss hem. Ante somnade i bilen och sov vidare när vi kom hem på min säng i över en timma. Den är goo den sängen. Men när han till slut vaknade kunde vi leka. Jag körde runt Ante i en vagn här hemma.
Det är ju tur att man har så goa vänner att umgås med.


09-10-15



Idag har det varit en heldag med mormor och morfar kan man nästan säga. Mamma kom hit till oss på fm. Därefter var vi och handlade lite inför visningen. Sen åkte vi tillbaka tillbaka till mormor så var jag där när mamma var hemma och fixade det sista och träffade mäklaren inför försäljningen. Efter att vi hade ätit lite mat med mormor och morfar åkte vi till mina kussiner en liten stund. Efter en liten handling så fick vi komma hem igen då hade mäklaren varti här mellan 15,30-19,00. Det hade varit ca 45 famijer här. Man vill ju inte ens tänka på hur mycket folk som har varit inne och kollat på mitt rum.


09-10-14



Så var det Öppnaförskolan igen. Det är skönt här på onsdagar för det är väldigt stökigt på måndagarna och idag var det bara jag och Frida. Men hon gillade inte när jag tog nåt av henne... Vad hon skrek. Tur att ni inte hörde henne för då hade ni med fått ont i öronen.

Sen var det hem för att mamma skulle städa. Som tur var kom mormor och morfar och hämtade mig så att jag slapp vara med här när det skulle fixas.
Vi åkte och tittade när Wilma skulle rida och när hon var färdig fikade vi en liten stund sen skulle Frida också rida och det vill man ju inte missa. Men jag hade ju lite svårt att sitta stilla så länge, då var det ju tur att Wilma ville gå ut med mig och leka med löven utanför en stund.

Mamma och pappa skulle hämta mig på kvällen när de hade städat klart men de kom ju aldrig så jag passade på att sova över hos mormor och morfar.

09-10-13


Idag har jag träffat Ante i skatås och promenerat i det härliga höstvädret men det var riktigt kallt. Men håller man bara igång så går det ju bra ändå.
Jag körde vagnen och Ante provade min vagn vilket han gillade för stunden i alla fall.





Vi avslutade det hela med en fika. Så mysigt


09-10-10



Hade en härlig dag med farmor och farfar. Jag och pappa var med farmor och köpte blommor. Annars var vi mest hemma men det är bra för då kan jag ju leka med alla bilar som jag har där.

När vi satte oss i bilen somnade jag bums. så vaknade jag då var vi hemma hos Anders och Karin. Där blev det fika och god kaka som Karin bakat. Men jag gick upp och spelade på pianot det gillar ju jag bättre än att sitta i köket och prata en massa.
När vi skulle åka hem visade det sig att Anders och Hans höll på att måla massa brädor i det som senare skall bli ett garage. Varför sa de inte det när de gick ut så kunde jag ju ha hjälpt dem jag är nämligen väldigt bra på att måla.

På vägen hem sen somnade jag igen, och sov hela vägen men jag vaknade bara till en snabbis när vi skulle gå in hemma, men snabbt om igen.

09-10-09



Idag vaknade jag före mamma. Så jag fick påkalla hennes uppmärksamhet genom att knorra lite i trappan. Mamma sa då att jag kunde komma ner. Men det ville ju inte jag, då hade jag ju bara hamnat i hennes säng och jag ville ju gå upp. Så jag stannade kvar uppe tills jag hörde att mamma började gå upp då hämtade jag papper och pennor som jag kunde rita med.

Sen åkte vi till Maja. Där var även Eliaz idag och hälsade på. När jag kom var de i sandlådan så vi började där.
Därefter gick vi in till Maja för att äta lite mat.



Jag passar ju på att busa lite när jag hade ätit klart.



Maja pratar i tel. Undrar om det är hennnes mormor hon pratar med?



Eliaz ser ju lite mer fundersam ut.

När pappa slutar åker vi direkt hem till farmor och farfar. Det är ju alltid lika trevligt. Efter lite mat kunde jag och pappa lägga oss på golvet framför tv:n och greja med våra bilar.


09-10-07



Idag har vi varit och mormor och morfar och där luktade det bullar när man kom in. Så gott tänkte jag och mamma. Så när det blev fika så kom det fram nybakade bullar och andra lyxiga kakor. Så jag passade på att äta kakan som var ljuvlig. Bullarna finns ju kvar när jag kommer en annan dag.

Dessutom fick jag ju med mig lite bullar som jag åkte och bjöd Maja på. Vad gör man inte för att charma tjejerna. Hon frågade ju inte ens så hon vet ju inte att det inte var jag som bakat om inte hennes mamma skvallrar så klart.


09-10-06



Idag har jag och mamma varit på ett roligt ställe. Jag får hopp om att mamma förstår vad jag vill göra på dagarna. Men NEJ! Jag får inte sitta på denna truck hela dagen.

 

 

Trots att jag är så duktig och drar i alla spakar och blinkar med blinkersen hela tiden. Så när jag har som roligast så ska vi åka hem igen.

 

På kvällen är vi hos Carita som har lite problem med sin dator och jag blir ju inte ledsen när det ringer och vi måste åka iväg och hämta en lastbil. Så jag fick även åka lastbil idag. Det kan ju inte bli bättre.


09-10-05


Nu var det måndag igen. Jag och mamma gick till öppna förskolan men när vi kom dit var det stängt pga. sjukdom, men man får ju hoppas att det är öppet igen på onsdag. Så vi tog bussen hem till mormor och morfar istället. Där åt de frukost så jag passade på att snika till mig lite gröt.

Sen var körde de oss till Ante som fyllde 1 år!

 

 

När vi hade firat Ante en stund gick vi vidare till Barnlogopedin där jag skulle på grupp träning.

På vägen hem somnade jag gott!

 


09-10-04



Idag var det moster födelsedag.



Men det var så himla blåsigt så det var ingen som ville gå ut. Men när jag började köra med mitt batteri driva tåg så orkade inte mamma höra på det. Så det blev en tur till affären för att köpa ett nytt lok som inte gick på batteri.



Så blev det även en tur till Erik och Klara. När vi kom dit var dem inte hemma så jag fick leka lite på egenhand medans jag väntade.



Jag lånade deras cyklar och lekte i sandlådan. Man vill ju inte gå in när det finns så här mycket saker att göra.

09-10-03



Idag har det varit riktigt regnigt. Så efter en fm på soffan framför TV:n åkte vi till mormor och morfar. Det är ju tur att man har nån stans att ta vägen när det blir för tråkigt.
På kvällen skulle mamma bort så jag och pappa hade en riktig kill kväll. Det firade vi med att köra med min tågbana.



Det är ju tur att jag nu mera kan teckna så att pappa förstår vad det är jag verkligen vill. Annars hade han ju inte fattat vad jag helst av allt ville göra.





09-10-01



Idag har jag haft en heldag i vagnen. Vi tog spårvagnen in till stan. Där köptes det nya vantar till mig, och lite annat. Sen gick vi förbi mosters gamla arbete och pratade med dem där, det var längesen vi var där så jag var lite blyg. Men det var kul ändå för jag kollade så att brandsläckaren satt som den skulle. Sen visade jag dem hur lampknapparna fungerade med.

När vi kom ut därifrån mötte vi Ante och Sara, så var vi ute och promenerade runt i stan i flera timmar. Jag och Ante passade på att sova. Det är ju så skönt att sova när man promenerar så det blev lite mer än 1 timma för mig. Härligt


RSS 2.0