09-08-31



Hujedamig. Idag väckte mamma mig före 6!!!

Det var direkt ut till bilen, och vidare för att hämta mormor och morfar. Sen var det skönt för jag och morfar kunde ju sitta där bak och sova det mesta av vägen ner till Halmstad. Morfar skulle op knät där. Jag och mamma satt kvar i bilen när mormor följde med honom upp. Men när vi hade suttit i bilen ett tag tröttnade jag, så vi gick upp och höll dem sällskap tills han skulle in.

Medans han opererades passade vi på att åka till farmor och farfar och äta frukost. Där blev vi ju så klart kvar och när morfar var klar så hämtade vi ju honom så att han också kunde vara med där en stund innan vi åkte hemåt igen. Då passade ju jag på att sova hela vägen hem också. Så nu är jag pigg och vill inte gå och lägga mig i tid kan man ju säga.


09-08-30




Denna helg har gått i samma tecken som de senaste helgerna, dvs. att vara i trädgården och greja med allt som ska fixas med. Men idag ville jag inte riktigt vara med pappa.

Vi startade dagen med att köpa färg mm.

Sen bar det av för att ta en fika i Säve. Där kunde jag titta på flygplan. Det var ju tur att det var uppvisning just idag när jag kom dit.

 

Bild från förra året

 

Mamma och jag tog en promenad medans pappa var och skulle prata med dem i färgaffären igen. Men när vi kom hem igen efter 40 minuter så tyckte jag att vi hade gått alldeles för lite.

Genom att bestämt visa vad jag ville så gav mamma med sig. Så det blev ytterligare promenad hem till mormor och morfar så kom pappa och hämtade oss när han var klar.


09-08-26



Idag har vi haft besök av Ante. Hans mamma skulle iväg så hon kom hit och lämnade honom. Det var ju kul, vi lekte på mitt rum och han gillade flera av mina saker. Särskilt min maraccas.



Jag kollade även lite på TV.



Sen körde vi hem Ante till sin mamma. Därefter åkte jag till Agneta på jobbet och träffade hennes kollega Charlott. Hon hade ett tåg som vi byggde ihop. Hon ville att jag skulle prata eller teckna men det ville ju inte jag när det fanns så roliga saker att leka med.

09-08-24



Idag har jag varit hemma på fm. Jag tittade på Madicken medans morfar var här och grejade en stund. Mamma sa att han inte ville ha mig ute när han slipade... Hmm Nu förstår jag inte vad hon menar.... Men det var ju skönt att sitta inne och kolla på film en stund. När mormor och morfar åkt passade jag och mamma på att hälsa på min kompis Agnes. Hon hade en studsmatta som jag gärna testade lite. Men mamma blev ju inte så glad när jag hela tiden ville vara utanför nätet för att kolla konstruktionen av stängerna... Men det gjorde ju att jag bara ville göra detta till mammas stora förtret. Men har man glimten i ögat kan hon ju inte bli så arg?

När vi sen skulle åka hemåt hade ju mamma inga hemnycklar och pappa skulle jobba över...
Så vi fick åka till moster och morbror ens stund. Då skulle Frida spela fotboll, så vi hängde på. Vi kollade hela matchen men tyvärr förlorade dem med 3-2 men vad gjorde det? Jag och Wilma kunde ju springa runt och ha himla kul.


09-08-23



Hela helgen har vi varit hemma och grejat i trädgården. Det har rensats, städats. Plattor som skulle läggas iordning mm.
Idag har det målats källarfönster. Jag fick en egen pensel så att jag kunde måla trappan.


09-08-20



Idag har jag och mamma varit med och hälsat på hos mormors gamla kompis sen de var 5 år. Hon bodde så bra så att man kunde stå på altanen och se på båtarna. Det var ju synd att det inte fanns så mycket båtar ute bara, men några såg jag i alla fall.

På kvällen satt vi här hemma och tittade på friidrotts VM och jag kollade hur de gjorde när de skulle springa. Sen vill man ju testa själv med.

,


09-08-18



Idag har jag haft en heldag hos mormor och morfar. De hade verkligen längtat efter mig när jag varit borta så länge. Mamma stack för att hjälpa Anki, så jag var ensam med dem. Sen blev jag kvar hela dagen. 

Mamma och pappa hade en massa att göra så det var ju tur att jag slapp hänga med på allt som de skulle göra.

09-08-17



Efter frukosten gick farfar och jag och kollade på arbetarna vid hålen. Idag hade de fullt upp. Jag ville gå upp och kolla i lastbilen men det fick jag inte för farfar kände inte farbrorn som körde. Det är ju konstigt för det är jag ju van vid med Lars bil.

När vi hade tittat i två timmar kom farmor och Bellman och hämtade oss. Det är konstigt att hon inte kan förstå att jag måste få titta klart.

När farfar och jag var i trädgården och lekte så kom mamma och Wilma.

Jag blev jätteglad och kände att jag trots allt längtat lite efter mamma.

 

Väl hemma var ju pappa hemma det är ju skönt när allt börjar bli som vanligt. Jag har verkligen haft det bra hos farmor och farfar men det är riktigt skönt att vara hemma igen.


09-08-16



Idag sken solen och det var skönt för då kunde vi vara i trädgården. Idag fick jag hjälpa farmor med rastningen av Bellman på middagen. Men jag somnade när vi gick i skogen. Det är så mysigt med alla träden som vajar och susar. När jag vaknat så åkte vi till Stadsbondgården. Där fanns det andra djur. Gäss, får, getter, grisar, hästar och kor.

 

 

 

Men korna var långt borta så de får vi ta en annan gång.

Det är så tråkigt att farmor och farfar inte fattar att jag behöver mycket lång tid på mig när jag tittar på djuren. De ville bara gå vidare. När vi hade varit där en timma så körde vi till stan. Där stannade farfar vid biblioteket och vi gick ner till Nissan. Farmor hade tagit med bröd så jag fick mata änderna.



Men det var mest olika sorters fiskmåsar som tog maten. Brödet tog slut alldeles för snabbt och sedan ville de naturligtvis köra hem. Fattar de inte att jag inte var klar. Men då lovade farmor att jag skulle få se på Emil och då gick det bra. Men innan jag såg på filmen var farfar och jag tvungen att tvätta av hjulen på min vagn. De hade blivit smutsiga när vi promenerade på stadsbondgården. Jag passade även på att tvätta min gräsklippare.



Idag bjöd farfar på grillad kycklingfilé och pommes frites. Jag vet hur man äter pommes frites med händerna. Det var smaskens! Naturligtvis åt jag äpplekaka med vaniljsås efteråt. För säkerhets skull tog jag två portioner.

Sedan avslutade jag och farfar med en lekrunda med bilarna och ett pussel.

Jag var ganska trött och gick och la mig vid 9-tiden. Naturligtvis sov jag gott hela natten.




09-08-15


Idag regnade det. Tråkigt, men då kunde vi leka med bilarna inomhus.



Sedan körde vi till Tropikcenter på eftermiddagen och det var kul. Där fanns fiskar, ormar, apor, sköldpaddor och många andra smådjur. Det fanns en papegoja som skrek ganska högt och den tyckte jag inte om. Sedan åt vi glass innan vi åkte hem.





Vi åt kotlett och potatis som farfar och jag grävde upp. Naturligtvis kom äpplekakan fram och den var nästan godare idag. Vi år vaniljsås till och det älskar jag.


Det blev en lugn kväll framför TV-n Det är ju idrottstävlingar och det är ju spännande.

Jag var ganska trött så jag somnade vid 9-tiden och sov hela natten fram till kl halv 9 på söndagen.


09-08-14



När jag vaknade öppnade jag dörren och där låg Bellman. Farmor kom och vi läste bok tidigt på morgonen (kl 8.30)

Sedan fixade farfar och jag frukost medan farmor var ute med Bellman.

Farmor ville att vi skulle åka och handla med då sa farfar att han och jag skulle gå och titta på några hål medan farmor fixade håret.

Det var några jättegropar med rör i. Vi hade tur för det kom massor med lastbilar med sten och det var farbröder som arbetade. Farfar och jag glömde alldeles bort tiden. Då ringde farmor och undrade var vi var, så vi fick snabba oss hem.

 


Sedan stack farmor och jag och handlade på Maxi. Det lönade sig för jag fick en DVD med Byggare Bob. Sedan fick jag en tunnel som jag kunde ha i trädgården. Den var jättekul. Jag kröp, rullade och hade den som en strut.




Farfar klippte ner grenar från äppleträdet och jag hjälpte honom att samla ihop grenarna. Det kom massvis med äpplen också och dom använde farmor till en smarrig äpplekaka.

Vi åt lax till middag och naturligtvis äpplekaka till efterrätt.

Jag somnade vid 8.30-tiden och sov gott hela natten.


09-08-13



Idag fick jag själv åka med farmor och farfar till Halmstad.

Det var lite sorgligt när vi åkte och mamma och pappa stod kvar och vinkade. Men jag somnade ganska snabbt och farmor väckte mig när vi närmade oss Halmstad.

När vi skulle gå av ville jag stanna kvar i bilen och tyckte att vi skulle köra mot Göteborg igen. Nu hade vi ju varit i Halmstad. Farfar visade hur jag kunde köra in min väska så allt blev bra. Sedan visade farfar mig alla bilarna han hade hittat. De har varit pappas och de var jättefina. De passade perfekt till garaget.





Sedan åt jag spagetti och köttfärssås, så jag blev jättemätt.

Farmor hade bäddat åt mig i arbetsrummet och det var riktigt mysigt.

Jag somnade snabbt och sov hela natten.


09-08-11



Detta har blivit en dag i trädgårdens tecken. Jag och pappa har varit ute och grävt hela dagen.
Mormor och morfar var förbi med lite lunch så då fick vi ju gå in och fika med dem. När de hade åkt hem passade jag på att sova lite. Tror ni jag blev förvånad när jag vaknade och morfar var här och klippte gräset. Så det var ju bara att hjälpa honom.




09-08-09



Dagen började med lite film. Det är härligt med lite lugn på morgonen. Sen bar det av till mina kusiner, där hölls det på att greja med lastbilar. Det kan ju inte bli bättre enligt mitt tycke. Jag satt i hytten och körde. Frida ville gå ur men har hon tagit in mig där vill jag ALDRIG gå ur det är nåt hon får lära sig.

Sen fick jag åka med Carita en sväng. Vi åkte förbi mormor och morfar så att de kunde se att jag åkte med lastbilen.  Till och med mormor åkte med oss ner till GLC där vi skulle ställa bilen. Det var ju inte lika roligt att behöva åka med mamma i vår bil tillbaka.

Väl tillbaka blev det middag och allt hemma hos morbror och moster med alla innan det var dax för oss att ta oss hemåt igen.

09-08-08


Detta har varit en härlig dag på Hällevikstrand. Vi var där med Ante och hälsade på Erik och Pontus som var i sin mormors sommarhus. Vi passade på att ta en promenad och sen vara på stranden medans våra pappor var ute och skulle fiska. Hur mycket fisk det blev talar vi väl inte så mycket om. :)

Sen var vi i trädgården och Erik körde oss i skrindan.


Falkenberg 09-07-27/30

Vi har varit i Falkenberg och campat med Erik, Pontus, Maja och Ante. Det har verkligen varit kul att träffas under flera dagar. Vi hade en del regn men till slut kom solen och då var det standen som gällde. Man har ju en hel del att göra i all denna sanden. Maja och Ante såg ju ut att ha det bra med.




09-08-02



Nu har vi tagit oss till Skrea där vi ska vara i nästan en vecka. Vi kom hit redan igår, då var vi hemma hos Anders och Karin och firade att Karin hade fyllt år i mars. Bättre sent än aldrig.

Idag har vi varit hos farmor och farfar. Det kan ju gå lite hur som helst när man är där det vet vi ju vid det här laget.
Jag var med farfar i garaget och hittade denna utstyrsel.


RSS 2.0